Velkommen til lanternefest i barnehagen!

Onsdag 12. november kl. 17.30 ønsker vi små og store velkommen til lanternefest!

Nå blir kveldene mørkere og kjøligere. For å beskytte vårt lille lys, har vi laget lanterner. Symbolsk sett er det et inderlig, innvendig lys vi vil tenne.

Foreldre og gjester venter ute foran barnehagen, langs hellene, med sine lanterner tent. Barnehagebarna kommer inn og får sine lanterner.

Barna samles i garderoben, mens de voksne danner allè utenfor barnehagen, – fra hoveddøren til porten. Foresatte til de små barna blir med sitt barn i garderoben. Så kommer barna syngende ut med tente lanterner.

Vi ønsker at alle som kjenner sangene er med og synger.

Når barna er vel igjennom “allèen”, går foreldre og gjester inn i rekken til sitt/sine barn. Vi danner en lang rekke, går ned foran Skogstjernen, så opp på skoleplassen, rundt “knausen” mellom skolehusene, og inn på skoleplassen, ”flaggplassen” igjen. Der danner vi en stor krets, synger våre sanger, og får så høre en historie.

Vi får besøk av “lanternemannen” som kommer østenfra sol og vestenfra måne. Når alle har fått lanternekake, og vi har sagt farvel til vår gjest, tar vi også farvel med hverandre.

Ta lanternene med hjem og la de lyse i høstmørket.

VEL MØTT!

P.S. For å slippe å ha biler ved barnehagen denne kvelden, ber vi dere parkere på skolens parkeringsplass nede ved skolehagen/ videregåendebygget.

Ikke parker på ballplassen foran Skogstjernen, heller ikke oppe på skoleplassen. Dersom noen kommer for sent, må de finne oss underveis. Da tar personalet med barnets lanterne.

Lanternene ønsker ikke konkurranse av billys og blitz.